Redactie

Telenet lanceert mobiele versie tv.be

Telenet heeft de website tv.be geoptimaliseerd voor gebruik met smartphones. Je digicorder onderweg programmeren kan nu via m.tv.be.

Als je met je smartphone naar m.tv.be surft, krijg je toegang tot de opname- en nieuwsfunctie van de volwaardige website. Daar kon je eerder al mobiel op inloggen, maar de interface is niet geschikt voor het kleine scherm van een smartphone.

Inloggen
Inloggen op de mobiele website doe je met je klantennummer, gebruikersnaam of e-mailadres van Telenet en je paswoord. Je gegevens kunnen bewaard worden, zodat je ze niet telkens opnieuw moet ingeven.

Naast een overzicht van de programma’s die op dat moment aan de gang zijn, vind je er de programmagids voor de komende twee weken. Een opname plannen gaat met één tik op het scherm. Geplande opnames kan je bovendien annuleren.

Hulp van hobbyist
Telenet kreeg voor de ontwikkeling van de mobiele website hulp van de programmeur Steffest. Die bracht eerder dit jaar al een mobiele versie van tv.be uit, maar werd toen teruggefloten omdat Telenet bezorgd was over de veiligheid van de gebruikers.

M.tv.be is momenteel nog in bètafase, maar alle functies lijken te werken. De afgelopen weken testten bijna vijftienhonderd vrijwilligers de dienst.

Belgacom
Belgacom TV-klanten kunnen hun recorder pas vanaf december programmeren via het internet. Dat kan dan zowel met een vaste computer als met een smartphone.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.