Beeld

3D en satelliet-tv over stroomnet met Devolo

Devolo’s nieuwe dLAN-oplossingen kijken verder dan het klassieke thuisnetwerk: ze verdelen voortaan ook 3D-beelden en satelliet-tv.

Om wat innovatie heeft Devolo nooit verlegen gezeten. Het Duitse bedrijf was een van de eersten die met HomePlug-gebaseerde netwerkoplossingen op de proppen kwam, adapters die het mogelijk maken om via het stroomnet een thuisnetwerkje op te zetten.

Op de CeBIT-beurs bewees Devolo dat het niet op z’n lauweren rust, met nieuwe producten die meer snelheid en meer mogelijkheden beloven.
 

Snellere plugs op maat van 3D-streaming
Een van die nieuwkomers is de dLAN 500, die door de fabrikant naar voor wordt geschoven als een ideale oplossing voor zogenaamde triple play-diensten (een combinatie van internet, telefonie en digitale tv) in huis.

Het gaat om een Powerline-plug die een maximale snelheid van 500 Mbps beloofd, wat ongeveer 2,5 maal sneller is dan bij de huidige generatie AV-plugs van de fabrikant. De toegenomen performantie komt als geroepen voor het streamen van 3D-content, waarvoor al snel tweemaal zoveel bandbreedte vereist is als bij normale HD-films.

De nieuwe 500 Mbps oplossingen zijn vanaf april beschikbaar in een compacte AVmini-uitvoering en een grotere AVplus variant. Die laatste beschikt echter wel over een geïntegreerd stopcontact met netfilter, waardoor je geen stopcontact moet opofferen bij het aansluiten van de plug. Beide uitvoeringen zijn overigens compatibel met de plugs uit de dLAN 200-reeks, zodat je ze probleemloos aan een bestaand Powerline-netwerk kan toevoegen.

,

DVB-S2 satellietbeelden via het stopcontact… maar niet in België
Een oplossing die niet naar belgië komt maar die we jullie toch niet wilden onthouden, is de de dLAN TV Sat PC. Die doet dienst als verlengstuk voor je schotelantenne, en maakt het mogelijk om beelden door het hele huis te verdelen via het stroomnet. Daarbij zou zelfs geen kwaliteitsverlies optreden.

De dLAN TV Sat PC startset bestaat uit een specifieke dLAN-tuner die rechtstreeks verbonden wordt met de LNB-ontvanger op de schotelantenne. Via de stroomkabel van de dLAN-tuner worden beelden daarna op het stroomnet losgelaten, waarna ze met de meegeleverde dLAN-plug ontvangen kunnen worden in een ruimte naar keuze. De bijbehorende remote en usb-receiver laten je toe om het gewenste kanaal te kiezen op de computer waarmee de plug is verbonden.

Nog mooier wordt het met de TV Sat 1300-HD digitale satellietontvanger. Die staat niet alleen in voor de otnvangst van satellietsignalen, maar doet ook dienst als videorecorder (compleet met EPG-ondersteuning). Hij beschikt eveneens over een timeshift-functie voor het pauzeren van live-tv. De opgenomen beelden kunnen opgeslagen worden op een externe harde schijf of geheugenstick.

In Nederland en Duitsland zijn de TV Sat-producten overigens wel gewoon verkrijgbaar.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.