Geluid

AV-NU 2011: Audiac nieuws

Audiac is één van dé high-end distributeurs bij uitstek in de Benelux. Kijk alleen al naar het merkenpakket: Mark Levinson, Wadia, Lexicon, Ayre, Wilson Audio, Revel, Thiel, T+A, en ga zo maar door. Aan de andere kant heeft Audiac ook een aantal merken in de portfolio die zich wat meer richting lifestyle bewegen, zoals Geneva en Tivoli.


Van hun nieuwe merk Simple Audio zou je kunnen zeggen dat het zo'n beetje tussen de twee in zit. Het gaat hier om producten voor streaming audio, die qua opzet en prijsstelling wel wat aan Sonos doen denken. Tot nu toe bestaat het gamma uit twee producten: de Roomplayer I (499 euro) en de Roomplayer II (599 euro).

De Roomplayer II is een pure audiostreamer, de Roomplayer I heeft daarnaast ook nog een ingebouwde 2x 50 watt klasse-D versterker aan boord. De twee spelen alle mogelijke audioformaten tot een resolutie 24 bit/96 kHz. Opmerkelijk is dat Apple Lossless ook ondersteund wordt. Jawel, alweer een overeenkomst met Sonos. En een ernstig pluspunt voor wie dit formaat boven FLAC verkiest. En ja, ik beken.

Je kan de apparaten bedienen via desktop controller-software of via een app'je dat draait op iOS en Android. Naderhand komt er echter ook een losse hardwarematige controller op de markt. Opmerkelijk is dat er ook een cd-lezer/harddisc combinatie aankomt. Dat zou betekenen dat je je hele audiostreamingset bij één merk kunt kopen. Nice!

De streamers kunnen uiteraard via een ethernetkabel of via wifi worden verbonden met het netwerk. Niets uitzonderlijks, dat. Wel uitzonderlijk is dat de apparaten ook via het lichtnet kunnen worden gekoppeld aan het netwerk.

Mark Levinson
Ook over Mark Levinson viel bij Audiac nieuws te rapen. Het is zelfs even schrikken als we horen dat de nieuwe Nr 53 monoblokken van Mark Levinson – een setje kost 56.000 euro – gedeeltelijk op basis van klasse-D versterkertechniek functioneren.

Aan de andere kant: als zelfs fabrikanten van dit kaliber in deze technologie geloven, waarom zouden wij dat dan niet doen?
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.