Redactie

Dot.Kill

JIM’s cultfilm van de week is een moordthriller over een Newyorkse flik (Armand Assante) die getuige is van een gruwelijke moord, en daardoor op het spoor geraakt van een seriemoordenaar die het vooral op topmanagers heeft gemunt.

Alleen maakt hij het eerste wapenfeit niet in het echt mee, maar op een YouTube-achtige videosite, waar de dader al zijn exploten naar uploadt. Het verrassende is dat deze prent in 2004 werd gemaakt, in het pre-YouTube-tijdperk dus, en bijgevolg iets licht visionairs heeft.

Zelfs de regisseur van Dot.Kill heeft een zeker cultcachet. John Irvin was een relatief groot Hollywoodcineast in de jaren ’80, het tijdperk waarin hij naam maakte met Vietnamfilms als The Dogs of War en Hamburger Hill, maar de kinetische vaart die in die prenten zat later ook naar flikkenthrillers overbracht. Dot.Kill is daar een laat antecedent van. Zie wat dat betreft ook The Fourth Angel, een degelijke thriller die hij in 2001 maakte met Jeremy Irons en Forest Whitaker in de hoofdrollen.

Zondag 26 juni, JIM, 20u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.