Geluid

Ecominimalisme met de Bel Canto C5i

Met de C5i lanceert audiofabrikant Bel Canto een compacte geïntegreerde stereoversterker met ingebouwde DAC.

Fraaie hifi-apparatuur in een compact, modern jasje: dat is zo’n beetje het handelsmerk van de Amerikaanse audiofabrikant Bel Canto.

Ook de nieuwe C5i blijft trouw aan dat ethos, met een voorpaneel waarop alleen een display en multifunctionele knop staat. Met die laatste kunnen de ingangen worden gekozen en kan het volume worden aangepast.

Concreet gaat het om een compacte klasse-D versterker met een vermogen van tweemaal 60 watt per kanaal (bij 8 Ohm), die ook over een interne DAC beschikt. Daardoor weet de C5i niet alleen raad met analoge toestellen, maar is ook digitale randapparatuur welkom.

De USB-aansluiting (compatibel met 24 bit/96kHz signalen) en de ingang voor een platenspeler met MM-element (moving magnet) maken de C5i nog flexibeler.

Veelbelovende specs
De specificaties zien er alvast veelbelovend uit: Bel Canto stelt een dynamisch bereik van 115 dB in het vooruitzicht in combinatie met de laagst mogelijke jitterwaarden en ruis. Ook het stroomverbruik zou minimaal zijn, niet onbelangrijk in deze tijd.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Bel Canto of bij importeur Dimex, waar je ook dealeradressen vindt.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.