Beeld

Eminent mediaspeler legt lat hoger


Het Nederlandse merk Eminent brengt met de EM7285 haar meest geavanceerde HD media player op de markt. Het gaat om een 'limited edition'-model met heel wat spreekwoordelijke toeters en bellen.

De EM7285 HD media player is uitgevoerd met een luxe aluminium behuizing die voor koeling en geluidsdemping zorgt. Af-fabriek is de mediaspeler niet voorzien van een harde schijf, maar die kan je zelf eenvoudig toevoegen dankzij het easy-mount slot. Zowel 2,5-inch als 3,5-inch harde schijven komen daarvoor in aanmerking.

Verkies je de speler zonder harde schijf te gebruiken, dan kan je via de bedrade Gigabit LAN-verbinding of de ingebouwde WiFi-adapter een verbinding maken met je thuisnetwerk. Langs die weg kunnen multimediabestanden van een PC of NAS direct op de televisie afgespeeld worden.

Next-gen chip
Net als de eerder uitgebrachte HD media player EM7280 ondersteunt de EM7285 videobestanden met Full HD-resolutie (1.080p), en ook Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio worden ondersteund.

De nieuwste 'next-generation' Realtek RT1185-chipset moet voor een brede codecondersteuning garantstaan, terwijl een USB 3.0-poort zorgt voor een snelle bestandsoverdracht van de PC naar de (optionele) interne harde schijf. Daarnaast is ook een snelle eSATA-aansluiting voorzien.
 


De gebruikersinterface is exclusief voor deze EM7285. Het gaat om een door Project Mayhem (een bekende naam voor XBMC-gebruikers) ontworpen interface met een nieuw bibliotheeksysteem voor video, muziek en foto's.

Internetluik
Aan de EM7285 zit natuurlijk ook nog een uitgebreid internetluik vast. Zo krijg je toegang tot webdiensten zoals YouTube XL (met een voor tv's aangepaste interface), Twitter, Facebook en Flickr. Een webbrowser en internetradio komen eveneens binnen handbereik, net als het downloaden van torrents en Usenet-bestanden.

Leuk detail: alle Eminent HD media players worden standaard geleverd met vijf jaar garantie, een Nederlandstalige handleiding en zijn voorzien van alle benodigde kabels, waaronder een HDMI-kabel.

De EM7285 wordt in november beschikbaar. Een adviesprijs deelde Eminent helaas nog niet mee.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.