Redactie

Fun with Dick and Jane

Ha, die Dick. Hij denkt dat hij de sociale ladder heeft beklommen als communicatiedirecteur van een multinational, maar het eerste wat hij in zijn nieuwe functie mag doen is met zijn lijzige bakkes op televisie uitleggen waarom de beurskoers van het bedrijf net is gezakt naar enkele dollarcenten per aandeel.

Dick (Jim Carrey) heeft meteen heel wat uit te leggen aan zijn vrouwtje Jane (Téa Leoni), want die heeft net haar baan als reisagente opgezegd omdat Dick dankzij zijn recente promotie toch genoeg centjes binnenbrengt om gemakkelijk met hun tweeën rond te komen.

Maar nu Dicks bedrijf zichzelf de grond heeft ingeboord (de film toont flink wat sneren naar het Enron-wanbeheerschandaal uit het begin van de eeuw), moeten ze weer de eindjes aan elkaar zien te knopen. Een vlucht naar de criminaliteit lijkt de enige optie.

Fun with Dick and Jane (2005) is een remake van de gelijknamige prent uit 1977, met Jane Fonda en George Segal in de titelrollen. Geen onvergetelijke film, en dat is deze herinterpretatie ook al niet, al zet nevenacteur Alec Baldwin een mooie show op als de hoofdfraudeur die zijn eigen bedrijf de nek heeft omgedraaid.

Donderdag 24 maart, 2BE, 20u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.