Mobile

Galaxy Tab 10.1 toch in België te koop


Op dezelfde dag dat een Duitse rechter een verkoopverbod uitspreekt op de Samsung Galaxy Tab 10.1, gaat de tablet bij ons toch in de verkoop. Het conflict met Apple over de vermeende gelijkenis tussen de Tab en de iPad vormt blijkbaar geen belemmering.


Officieus was de Galaxy Tab 10.1 – niet te verwarren met de 10.1v, die in mei verscheen – al eerder in ons land te koop. Het was onder andere te koop via de CoolBlue-winkels. Maar nu wordt het ook verkocht via Belgacom-winkels, net als de 10.1v.

Er komen twee versies op de markt: eentje met 16 GB en enkel WiFi voor 479 euro en eentje met 3G en WiFi voor 599 euro. Ook het 3G-model heeft 16 GB aan boord. De 10.1 is in het zwart of wit te krijgen.

De Galaxy Tab 10.1 deelt veel kenmerken met de 10.1v. Voornaamste verschilpunten zijn het lagere gewicht (570-575 gram), dunnere behuizing (8,6 mm, volgens Samsung de dunste tablet van het moment) en de TouchWiz-interface die Samsung bovenop Honeycomb legde. Dat zijn allemaal pluspunten, een minpuntje is dat de camera achteraan van 8 naar 3 megapixel is teruggebracht.

De Belgische aankondiging heeft wel een bijzondere timing: deze morgen raakte bekend dat een Duitse rechter een verkoopverbod uitsprak over de Tab 10.1 en de pas op IFA voorgestelde 7.7-tablet. Dat vonnis kadert in een groot juridisch conflict tussen Apple en Samsung, waarbij de iPad-bouwer claimt dat het Koreaanse bedrijf ideeën en designs van Apple gekopieerd zou hebben.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.