Mobile

Geen retrogames meer op Android

Google heeft zonder waarschuwing verschillende populaire apps die oude spelconsoles nabootsen verwijderd uit de Android Market.

Het gaat om de applicaties Nesoid, Snesoid, N64oid,GBCoid en Gameboid voor het afspelen van oude Nintendo-spelletjes en de apps Gensoid, Gearoid en Ataroid die consoles van Sega en Atari nabootsen op een Androidtoestel. Alle apps zijn van de hand van de Chinese ontwikkelaar Yong Zhang.

Populairste betaalde Androidapps
Hoewel Yong Zhang een klein bedrag vroeg voor zijn emulators, zijn ze zeer populair. Enkele stonden boven aan de lijst met populairste betaalde Androidapps. Zhang vertelt aan Engadget dat zijn ontwikkelaarsaccount verwijderd werd zonder voorafgaande waarschuwing.

Hij biedt zijn programma’s nu gratis aan via de alternatieve applicatiewinkel SlideME, zodat bestaande klanten updates kunnen downloaden en niet opnieuw moeten betalen. Maar de ontwikkelaar is pessimistisch over de toekomst van zijn geesteskinderen. Google heeft nog niet gereageerd.

Xperia Play
Het is niet de eerste keer dat Google emulators verwijdert uit de Android Market. In april ging PSX4Droid voor de bijl. Met deze app kon je spellen voor de allereerste PlayStation afspelen. Ook toen gaf Google geen uitleg, maar Sony Ericsson lanceerde in die periode de Xperia Play-smartphone. Die ondersteunt standaard PlayStation-games. Hoewel emulators op zich niet illegaal zijn, is het gebruik van de ROM’s (spelkopieën) dat vaak wel.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.