Mobile

HTC lanceert twee Mango’s

Het was geen geheim dat HTC begin september twee nieuwe telefoons zou voorstellen. Het zijn de Radar en Titan geworden, twee smartphones die Windows Phone 7.5 oftewel ‘Mango’ draaien. Het zijn de eerste – maar ongetwijfeld niet de laatste – Mango-telefoons die gelanceerd worden. Op hun debuut in de winkel is het wellicht wachten tot oktober.

De Titan is het nieuwe vlaggenschip van HTC, toch op WP7-vlak. Het is in elk geval een indrukwekkend grote smartphone geworden, met een 4,7-inch scherm en een zeer dunne schermrand. De ‘unibody’-behuizing van aluminium (net geen centimeter dik) compenseert het massieve gevoel gelukkig een beetje. De Titan zou ook de snelste Windows Phone 7-smartphone zijn, met dank aan de 1,5 GHz processor. Volgens geruchten zou de prijs van deze HTC 599 euro bedragen, maar officiële bevestiging blijft uit.

Heel wat kleiner en fijner is de Radar, een witte ‘unibody’-telefoon met een scherm van 3,8 inch en een processor die geklokt is aan 1 GHz. Het is een smartphone die volgens HTC mikt op jongeren, en het merk legt dan ook sterk de nadruk op social networking. Al is dat eigenlijk meer een eigenschap van Mango zelf, dat over een grotere integratie van verschillende sociale netwerken beschikt.

Gelijkende maar geen gelijke camera’s
Beide toestellen hebben een cameralens met een diafragma van f/2.2, wat concreet zou betekenen dat je in minder goede lichtomstandigheden nog een goede foto kan nemen. Omdat de beeldsensor zo klein is, zie je wellicht niet de beperkte scherptediepte die je bij een gelijkaardige diafragmaopening van een reflexcamera krijgt.

Een verschilpunt tussen de camera’s van beide telefoons is het aantal megapixels. De camera van de Titan heeft achteraan 8 megapixel, vooraan 1,3 megapixel; de Radar pronkt achteraan met 5 megapixel en vooraan met een zeer bescheiden VGA-camera (0,3 megapixel).

Beide toestellen zijn ook DLNA-compatibel, een eigenschap die steeds meer smartphones bezitten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.