Redactie

iTunes Match nog niet voor morgen

Eind oktober krijgen Amerikanen toegang tot iTunes Match, de online muziekdienst van Apple. Maar over een Europese lancering houdt het bedrijf de kaken op elkaar geperst. Tijdens de voorstelling die Apple dinsdagavond hield, sprak CEO Tim Cook enkel over de introductie in de Verenigde Staten.
 

Er is best wel wat interesse in iTunes Match, omdat de dienst als eerste toelaat om je muziekcollectie naar verschillende toestellen te streamen vanuit de cloud zonder dat je eerst alle bestanden moet uploaden. iTunes Match kijkt naar jouw muziekcollectie en 'matcht' ze met liedjes die al in de bibliotheek van Apple staan. Enkel de liedjes die het niet kent, moet je zelf uploaden.

Dat is bij andere diensten doorgaans anders. Bij Google Music (officieel ook enkel in de VS beschikbaar) moet je je volledige muziekcollectie uploaden eerst zelf uploaden voor ze beschikbaar wordt voor je mobiele toestellen. Best lastig met de downloadlimiet die de meeste internetproviders hanteren en een collectie van enkele tientallen, zoniet honderden megabytes.

Het is koffiedik kijken wanneer iTunes Match in Europa beschikbaar zal zijn. Mogelijk zal Apple hierdoor later zijn dan Sony, dat met zijn Music Unlimited-dienst vermoedelijk eind dit jaar een gelijkaardige matchingfunctie gaat aanbieden. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.