Geluid

Lenco en Sonic Emotion starten samenwerking

Lenco is een samenwerking aangegaan met Sonic Emotion. Een gezamelijke persconferentie op IFA moet duidelijk maken hoe één en ander in elkaar zit…

Sonic Emotion – een Zwitsers bedrijf – is de ontwikkelaar van een virtueel surroundsysteem, eenvoudigweg ‘3D Sound’ genaamd. Sonic Emotion is 10 jaar geleden begonnen met de installatie en verkoop van professionele surroundsystemen. Enkele jaren geleden hebben ze de technologie gedownscaled, en nu past het geheel op een klein chipje.

Het uitgangspunt van Sonic Emotion is dat de sweet spot van een klassiek 5.1-luidsprekersysteem te klein is. Het systeem van Sonic Emotion zou de sweet spot kunnen uitbreiden tot de hele kamer, en dat met slechts één enkele luidspreker.

De technologie die hierachter zit heet ‘wavefield synthesis’. Prettig is dat het het systeem ook zijn ding kan doen op basis van stereomateriaal. Een ander pluspunt is dat je het systeem niet hoeft te kalibreren.

3D-geluid voor eerder gelanceerde producten
Een eerste gevolg van de samenwerking is dat Lenco drie al eerder gelanceerde producten vernieuwt heeft door er 3D-audiotechnologie aan toe te voegen. Naast het virtuele surroundverhaal, is het ook de bedoeling van deze technologie om het geluid een meer omringend en breder effect te geven, zodat het niet uit de toestellen zelf lijkt te komen. Concreet gaat het om de iPD-1003 soundbar, het iPT-6 dock en het iPT-223 dock.

De iPD-1003 soundbar heeft een vermogen van 80 watt en is voorzien van een iPhone/iPad-verbinding. De iPT6 is een torenvormig luidsprekersysteem – verkrijgbaar in zwart of oranje – met aan de bovenzijde een iPhone/iPod-dock. Het apparaat bevat ook een radiogedeelte en een versterker van 80 watt. De iPT-223 is gelijkaardig aan de iPT6, maar beschikt als extra over een cd/dvd-speler. Het totale vermogen bedraagt 90 watt.

SpeakerBall in het nieuw
Ook de bekende Lenco SpeakerBall heeft trouwens een makeover gekregen en heet nu de iPD-4600. In tegenstelling tot zijn voorganger, beschikt de nieuwe SpeakerBall over een radio met twintig voorkeuzestations, een lcd-scherm en een wekfunctie.

De SpeakerBall is verkrijgbaar in zwart of oranje en beschikt over een versterker van 50 watt.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.