Mobile

LG komt met Android 3.0-tablet

LG Electronics presenteert op het Mobile World Congress in Barcelona de Optimus Pad: een Android 3.0-tablet met dualcoreprocessor en 3D-functionaliteit.

De fabrikant heeft de Optimus Pad uitgerust met twee camera’s van vijf megapixel. Deze zijn in staat om stereoscopische beelden op te nemen. Vervolgens is het mogelijk om de beelden te bekijken met een speciaal brilletje.

Tijdens de persconferentie werd ook een samenwerking aangekondigd met YouTube, dat onlangs een eigen 3D-kanaal heeft geopend. LG wil echter geen details verklappen over wat deze samenwerking inhoudt.

Kijkgenot
LG heeft de Optimus Pad een iets kleiner schermformaat gegeven dan de 9,7 inch iPad, wat zich uit in een schermverhouding van 15:9. De 8,9 inch Optimus Pad is met 630 gram een ons lichter dan de Apple-tablet.

Tijdens zijn persconferentie zei de fabrikant dat het kleine scherm van 7-inch tablets voor te veel frustraties zorgt, terwijl 9,7 inchmodellen te groot en zwaar zijn om overal mee naar toe te nemen. LG claimt dat typen op de Optimus Pad een stuk comfortabeler is, terwijl het kijkgenot van een groter tabletscherm gehandhandhaafd blijft. LG noemt de Optimus Pad ‘de nieuwe standaard’ op tabletgebied.

Honeycomb
De Optimus Pad is een van de eerste toestellen die zijn uitgerust met Android 3.0 Honeycomb. LG zegt dat het nieuwe besturingssysteem en de krachtige Nvidia Tegra 2 dualcoreprocessor sneller browsen en soepel gamen mogelijk moeten maken.

De LG Optimus Pad wordt in mei op de markt verwacht. LG zal pas later bekendmaken welke prijs het gaat vragen voor de 3D-tablet.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.