Beeld

LG wil slimme tv’s

Fabrikant LG rust het merendeel van zijn nieuwe televisies uit met een systeem dat toegang geeft tot allerlei videodiensten op internet. Het systeem heet Smart TV.

Opvallend is dat ook bestaande tv’s er gebruik van kunnen maken, via een apart Smart TV-kastje dat zal worden verkocht. Dat werd woensdag aangekondigd op de vooravond van de CES-beurs, die vandaag opengaat voor het publiek.

Zo gaat de tv-maker dus de concurrentie aan met onder meer Apple, wiens Apple TV zeer vergelijkbare functies biedt. En met Google, dat de software ontwikkelt voor dergelijke apparaten.

3D zonder bril
Hoeveel dat Smart TV-kastje gaat kosten, is niet bekendgemaakt. Dat geldt trouwens voor heel wat gadgets die op de vooravond van de beurs zijn vertoond. Te vrezen valt dan ook dat veel van het getoonde lekkers nog niet klaar is voor de markt.

Uiteraard zijn er ook 3D-televisies in het nieuwe gamma van LG. De fabrikant kiest daarbij resoluut voor 3D met een passieve bril. Dat lijkt ook elders op de beurs de trend te zijn: 3D met actieve bril is dood, 3D met passieve bril is de stoplap voor 2011 en 3D zonder bril is en blijft de heilige graal.

Toshiba toont een 3D-tv die ergens tussen nu en maart 2012 op de markt zou komen.

LG liet een glimp zien van een mobiele, brilloze 3D-tv. Voor kleine schermen is 3D zonder bril niet zo’n probleem, omdat ze doorgaans maar door één persoon worden bekeken die steeds op min of meer dezelfde plaats zit.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.