Geluid

Marantz presenteert 6004-stereoduo

Met de nieuwe PM6004 versterker en CD6004 cd-speler presenteert Marantz de opvolgers van het succesvolle 6003-stereosysteem. Beide toestellen zijn evoluties van het uitgaande model, en combineren een natuurgetrouwe weergave met een aantrekkelijk prijskaartje.

De PM6003 geïntegreerde versterker gooide hoge ogen in verschillende tests in binnen- en buitenlandse vakbladen, maar toch bleek er nog ruimte voor verbetering te zijn. De ingenieurs van Marantz namen het toestel onder handen met het oog op meer verfijning, wat zich moet uiten in een klankkarakter dat in volledige harmonie is.

Het opvallendste verschil zit ‘m in de opbouw van de voor- en eindversterking, die voortaan exclusief is opgebouwd uit discrete componenten. De nieuwe onderdelen zijn volgens Marantz niet alleen van betere kwaliteit, maar beloven ook voor meer detail, een hogere helderheid en toegenomen transperantie te zorgen.

Wel gebleven zijn de volledig afgeschermde ringkerntransformator en de specifieke hoofdcondensatoren en forse transistoren. Die combinatie moet ervoor zorgen dat de PM6004 makkelijk om kan met wisselende belastingen van speakers; ook wanneer er hogere stroomwaarden aan te pas komen.

Zes lijningangen zorgen voor een ruime connectiviteit (ook voor platenspelers met een MM-element), en worden bijgestaan door twee paar vergulde luidsprekeraansluitingen met de mogelijkheid tot bi-wiring. Een uitgebreide afstandsbediening vervolledigt het plaatje.

Voor schijfjes
Ook de CD6004 bouwt voort op z’n voorganger. De voornaamste blikvangers bij de nieuwe versie zijn het geoptimaliseerde cd-mechanisme (met onder meer een nieuwe bodemplaat en centrale plaatsing) en de verbeterde, ruim bemeten stroomvoorziening.

Voor de digitaal-naar-analoogconversie houdt Marantz het op de CS4398 DA-chip, die gecombineerd wordt met gespiegelde symmetrische circuits en Marantz’ eigen HDAM-SA2-versterkers. Ook bij de CD6004 wordt er overigens uitvoerig gebruikgemaakt van speciaal geselecteerde componenten.

De CD6004 is ook ideaal voor wie zijn muziekbibliotheek op een harde schijf bewaart. De USB-ingang op de voorzijde is immers niet alleen geschikt voor de iPod en iPhone, maar ook voor losse harde schijven.

449 euro per stuk
Vanaf midden september zijn de PM6004 en CD6004 beschikbaar. Je kirjgt daarbij de keuze tussen een zwarte en zilver/gouden uitvoering. De adviesprijs is voor beide toestellen exact gelijk: 449 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.