Redactie

Nikita


Fransman Luc Besson zijn creatie Nikita, over een vrouwelijke bajesklant die een nieuw leven krijgt als meestermoordenares, is al in verscheidene gedaantes teruggekomen.

Na de originele, Franse film uit 1990 (die in de V.S. onder de titel La Femme Nikita op de markt kwam), met Anne Parillaud in de hoofdrol, volgde al snel een Amerikaanse remake met Point of No Return, waarin Bridget Fonda de rol overnam.

In 1997 kwam vervolgens een relatief succesvolle tv-serie met de Australische Peta Wilson in de Nikitarol. Die iets bravere reeks (ineens was ze een spionne in plaats van een moordenares) liep gedurende vijf seizoenen en kwam dus pas tien jaar geleden aan zijn einde, maar dat hield filmmaatschappij Warner Brothers niet tegen om de reeks nog eens te maken.

Nikita werd echter een succes in de Verenigde Staten, en het tweede seizoen loopt op dit moment al aan de overkant van de plas. De makers (Luc Besson heeft er allang niks meer mee te maken) pompten het drama van in het begin al een eindje op door het hoofdpersonage al van de eerste episode rogue te laten gaan: de nieuwe Nikita (Maggie Q) is nu op wraakmissie om het schimmige overheidsagentschap waarvoor ze werkte met de grond gelijk te maken. Een prima toevoeging aan VT4’s Crime Night, dachten we zo.

Zondag 18 september, VT4, 19u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.