Geluid

REL breidt T-Serie subwoofers uit

Met de T7 en de T9 voegt de Britse subwooferspecialist REL Acoustics twee nieuwe subwoofers toe aan de T-Serie, de instaplijn van de fabrikant.

REL Acoustics – een van de bekendste namen op het vlak van subwoofers – timmert verder aan zijn line-up. Na de introductie van de nieuwe R-Serie, wordt nu de T-Serie uitgebreid met twee nieuwe modellen: de T7 en de T9.

Het ontwerp en de uitvoering van de T-Serie delen heel wat uiterlijke trekjes met de (duurdere) R-Series die REL onlangs voorstelde. Zo is er bijvoorbeeld de stijlvolle afwerking in hoogwaardige pianolak (verkrijgbaar in wit en zwart), met accenten van aluminium.

Ook technische gelijkenissen
Daarnaast zijn er ook een aantal technische overeenkomsten. Net als bij de overige subs van REL (de fabrikant noemt ze zelf overigens ‘sub bass systems’) vallen in eerste instantie de ruime aansluitmogelijkheden op. Daardoor kunnen de subs ook eenvoudig worden aangesloten op een versterker zonder pre-out of subwooferuitgang, of op twee verschillende systemen tegelijkertijd.

Verder stelen de nieuwe aanwinsten in de T-Serie de show met hun superstijve constructie, solide aluminium voeten, stabiele Klasse-AB versterkers, en moderne thermische en elektronische beveiligingen.

De verschillen
De verschillen tussen de T7 en T9 zitten hem in het vermogen en de laagweergave. Beide beschikken ze over een extra passieve radiator, terijl de T9 ook een grotere driver (10 inch) heeft.

De T5 haal je in huis voor 599 euro, de T7 neem je mee voor 799 euro en met de T9 verbindt REL een prijskaartje van 999 euro. Meer informatie over het volledige REL-gamma vind je overigens op de website van importeur HNNY Benelux.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.