Beeld

Review: Apacer AL670

De AL670 is niet voorzien van een interne harde schijf, en kan dus enkel media via het netwerk of via één van de USB-poorten afspelen. De twee USB-poorten zitten echter beide vooraan, dus als je permanent een harde schijf met de speler verbindt, kijk je steeds tegen een storende kabel aan.

De interface is gebaseerd op een carrousel waarin de verschillende mediatypen en het optiemenu de revue passeren. Het ziet er best gelikt uit, maar een klassieke indeling waar je onmiddellijk ook een overzicht van de verschillende submenu’s hebt, vinden we toch veel praktischer.

Gelukkig reageert het toestel wel snel op toetsenbordcommando’s. De lay-out van de afstandsbediening, zonder een duidelijk gedefinieerd afspeelblok, kan echter stukken beter.

Wat bestandsondersteuning betreft, legt de AL670 een haast foutloos parcours af, waarbij zelfs de structuur van onze folder met DVD-bestanden foutloos wordt herkend. Enkel ons allerzwaarste testbestand, een H.264 geëncodeerd bestand aan 1.080p in een mkv-container, levert blokvorming op. Ook leest de speler blijkbaar enkel tags uit MP3-bestanden, niet uit andere audioformaten.

Een portaal naar YouTube of andere online audio- en videosites is niet in de interface opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.