Beeld

Review: LaCie LaCinema Mini HD Connect

Zoals we van LaCie gewend zijn, volgt deze LaCinema Mini HD Connect een uiterst strak en tijdloos design. Onmiddellijk na het opstarten meldt de Mini HD Connect ons dat er een firmware-update beschikbaar is. Het toestel blijkt overigens erg veel overeenkomsten te vertonen met de WD TV Live.

De menu’s op deze LaCinema vinden we echter minder consequent uitgewerkt. Als we een film willen bekijken, selecteren we ‘Film’ in het hoofmenu, maar een menulaag dieper kunnen we dan een USB-schijf selecteren als locatie. Voor films op het netwerk, moeten we blijkbaar in het hoofdmenu opteren voor ‘Netwerk’, waarna we naar een gedeelde map kunnen navigeren. Het is even wennen aan deze combinatie van een locatiegebaseerde en een bestandstype-gebaseerde interface.

De afstandsbediening blinkt helaas niet uit in gebruiksgemak. Eigenlijk zijn enkel knoppen voor de belangrijkste afspeelfuncties aanwezig, en een soort overontwikkelde ‘jog dial’ om door menu’s te navigeren. Het geheel ligt wel best prettig in de hand, maar een afstandsbediening die erop voorzien is om met één druk op de knop bijvoorbeeld van ondertitel te wisselen, vinden we net iets praktischer.

Als je echter voorbij deze ongemakken kijkt, blijkt de LaCinema Mini HD Connect een uitstekende mediaspeler te zijn die zowat alle bestandsformaten zonder zeuren slikt, en die bovendien niet al te veel kost.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.