Beeld

Review: Philips 42PDL7906H LED-televisie

De witte behuizing van deze televisie is vooraan bedekt met een glasplaat die tot net voorbij de contouren van het chassis komt en waarin onderaan de tiptoetsen zitten verwerkt.

De elegante, aluminiumkleurige voet is helaas geen draaivoet. Het scherm leunt wel lichtjes achterover, en de onderzijde raakt net niet het oppervlak waar de televisie op staat.

De bijgeleverde voet kan je ook niet gebruiken als wandbeugel, zoals op sommige andere Philips toestellen wel het geval is. Natuurlijk kan het toestel wel perfect aan de wand gehangen worden met een aparte, aangepaste steun. Philips levert er trouwens een zilverkleurige, geweven kabelhoes bij zodat je alle kabels netjes samen kan inpakken, een leuk detail voor een designtoestel.

De standaard Philips-afstandsbediening, met een bijpassend wit accent, en de gebruikelijke Philips menu’s zorgen voor een goed gebruiksgemak.
 

,

Deze televisie illustreert een nadeel van Edge-LED: een gebrekkige beelduniformiteit. Omdat het moeilijk is om op korte afstand het licht van de LED's uniform te verdelen, zie je duidelijk heldere randen of hoeken. In dit geval lijkt het alsof er een klein spotje in sommige hoeken van het beeld staat, wat duidelijk zichtbaar is bij donkere scènes. De zwartwaarde scoort ook maar matig, zodat het contrast eerder gemiddeld uitvalt. Gelukkig zijn daarmee de slechte punten opgenoemd.

Het beeld toont goede, natuurlijke kleuren, al laat de 'film'-instelling wel een ietwat warme kleurtint opmeten. Het beeld heeft daardoor een lichte geel-oranje tint die vooral huidskleuren erg fel maakt.

Zwartdetail wordt licht weggedrukt, maar dat corrigeer je door de gamma-instelling van drie naar één of nul te laten zakken. Het scherm presteert prima bij goede omgevingsverlichting omdat de zwakke punten dan minder opvallen. Wie veel naar donkere films of series kijkt en dat vooral met de lichten uit riskeert de tekortkomingen wel op te merken.

De beeldverwerking scoort dan weer uitstekend, vooral voor HD-content. Op dvd’s zien we soms licht gekartelde lijnen, een typisch de-interlacingprobleem dat je best oplost door een goede Blu-ray-speler in 1.080p-mode te gebruiken.

De Philips scoort ook erg behoorlijk op bewegingsscherpte dankzij Perfect Natural Motion en 100Hz Clear LCD.

De klank levert betere resultaten dan we van de meeste flatscreens gewoon zijn.


,

De lijst met extra’s is vrij lang. Op een designtoestel zoals deze 42PDL7906H mag uiteraard de Philips Ambilight-sfeerverlichting niet ontbreken.

Het toestel biedt ook 3D-mogelijkheden, met behulp van passieve brillen waarvan je er twee in de doos vindt. Dankzij een paar speciale optionele brillen kan je met twee personen zelfs full-screen gamen.

De USB-mediaspeler is goed, maar ondersteunt helaas geen ondertitels. Via DLNA zijn de resultaten wat minder. Het toestel neemt desgewenst digitale televisie op naar een USB-schijf.

Dankzij WiFi-mediaconnect koppel je het scherm van de laptop bovendien draadloos aan de tv. Net TV zorgt op zijn beurt voor de internetfuncties.

De prijs vinden we redelijk gezien het speciale ontwerp.

,

Een volledig overzicht van de technische specificaties vind je op de officiële productpagina van de Philips 42PDL7906H.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.