Mobile

Sony toont twee toekomstige tablets

Sony lanceert twee tablets met Android 3.0 Honeycomb. Toch bestaan er alleen nog maar foto’s van prototypes die pas in de herfst echt uitkomen.

De Sony Tablet S1 zal een scherm van 9,4 inch hebben en is volgens de fabrikant vooral bedoeld voor entertainmentmedia. Filmpjes bekijken en boeken lezen dus. De tabletcomputer heeft een wifiverbinding en kan ook 3G- en 4G-communicatie voor mobiele data aan.

De Sony Tablet S1
De Sony Tablet S1

De tweede tabletcomputer is een exemplaar met twee schermen van 5,5 inch dat je kan openklappen. De twee schermen kunnen dienen als één groot beeldscherm. Maar ze kunnen ook aparte functies krijgen, bijvoorbeeld de weergave van video op het ene scherm, en de bedieningsknoppen op het andere.

De Sony Tablet S2

De Sony Tablet S2

Volgens de liveblog van Wall Street Journal hebben allebei de toestellen een Tegra 2-processor aan boord. De S2 heeft één camera gericht op de gebruiker en één naar de andere kant, plus een scherm van 1.024 x 480 pixels.

Papieren lancering
De toestellen komen in de herfst op de markt, want ze bestaan nog niet. Sony heeft alleen nog maar beelden van prototypes vrijgegeven. En daarbij deelt het dan ook nog eens mee dat het uiterlijk van de definitieve toestellen nog kan verschillen van de foto.

Wanneer de toestellen naar België en Nederland komen, is nog minder duidelijk. En over de prijs is ook nog niets bekend. De voorstelling van de tabletcomputers van Sony is dus een papieren lancering, voorlopig nog zonder weerslag in de realiteit.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.