Redactie

Standaard voor actieve 3D brillen op komst

Panasonic, Samsung, Sony en Xpand 3D maakten vandaag bekend dat ze een gemeenschappelijk protocol voor actieve 3D brillen willen ontwerpen.

 

Tot vandaag zijn de actieve 3D brillen die je bij een 3D televisie koopt niet bruikbaar op 3D televisies van andere merken. Hebben je vrienden dus een ander merk 3D televisie in huis, dan kan je niet je eigen bril meenemen om bij hen in 3D te kijken. Gezien de prijs van de brillen is dat de zoveelste horde die adoptie van 3D in de weg staat.

Panasonic en Xpand 3D kondigden in maart van dit jaar al aan te zullen samenwerken aan een gemeenschappelijke standaard. Nu lijkt de kogel door de kerk en gaan ook Sony en Samsung meewerken aan een nieuw protocol.

De nieuwe oplossing omvat zowel communicatie via infrarood (IR, zoals nu gebruikt door Panasonic, Sony en Samsung) als radiofrequentie (RF, of Bluetooth zoals nu gebruikt door Samsung) en zal gebaseerd zijn op de oorspronkelijke oplossingen van alle fabrikanten. De ontwikkeling start in september 2011. De eerste universele 3D brillen gebaseerd op de nieuwe IR/RF protocollen worden verwacht in 2012. De nieuwe brillen zullen overigens achterwaarts compatibel zijn met de bestaande systemen.

Vermits 3D zonder bril nog niet voor morgen is lijkt dit alvast een stap in de juiste richting. Nu nog content vinden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.