Beeld

Telenet Digicorder laat je opnames delen


Telenet maakt zijn tv-dienst iets comfortabeler voor wie graag op meerdere plaatsen kijkt. Je kan opgenomen programma’s voortaan op andere Digicorders en Digiboxen bekijken.

Het gaat voor alle duidelijkheid om het delen van opnames binnen hetzelfde (thuis)netwerk. Wie met zijn HD Digicorder iets heeft opgenomen in de woonkamer en die opname op een HD Digicorder of HD Digibox in de slaapkamer wil bekijken, kan dat voortaan ook doen.

De functie wordt geleidelijk aan uitgerold tussen 16 november en eind december. Gebruikers krijgen vanaf dan op alle HD-boxen een menu met ‘Mijn opnames’ te zien.

In het blogbericht waarin Telenet de deelfunctie aankondigt, zegt het bedrijf ook dat de nieuwe Digiboxen en recorders voortaan minder stroom verbruiken. Dat ligt nu op gemiddeld 90 KWh per jaar.

Wie een nieuw toestel heeft kan ook de ‘slimme energiestand’ inschakelen. Die start automatisch zodra je settopbox langer dan een uur in stand-by staat. Hierbij verbruikt je settopbox minder dan één watt. Opnames delen is dan wel niet mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.