Redactie

Telenet zendt alle voetbalwedstrijden uit

Het komende voetbalseizoen zendt Telenet drie topduels per speeldag uit. Het jaar daarop mag het alle wedstrijden uitzenden.

Telenet kreeg begin vorige maand de uitzendrechten toegewezen voor drie wedstrijden naar keuze per speeldag in de Jupiler League, en dat voor de komende drie seizoenen. Belgacom moet het doen met de overige vijf wedstrijden en biedt die voortaan gratis aan voor Belgacom TV-klanten.

Vanaf seizoen 2012-2013
Vanaf het seizoen 2012-2013 zendt Telenet echter ook de vijf wedstrijden van Belgacom uit, dat maakt de kabelaar vandaag bekend. Het voetbalpakket van Belgacom is namelijk niet exclusief voor het seizoen 2012-2013, en dus betaalt Telenet 1 miljoen euro extra om zijn digitale kijkers alle matchen aan te kunnen bieden.

Het voetbal zal bij Telenet terechtkomen op de zender Prime Sport, die omgedoopt wordt tot Sporting Telenet. Wie telefonie en internet afneemt bij Telenet, betaalt 14,95 euro per maand voor het nieuwe aanbod.

"Wij hebben geluisterd naar de klanten, en die willen in de eerste plaats maar één digicorder om alle wedstrijden te kunnen zien", schrijft Telenet- communicatieverantwoordelijke Vincent Bruyneel in een persbericht.

Slecht voor Belgacom
"Daarop hebben we de ’tender’ van het voetbalcontract nogmaals bestudeerd, en die bepaalt dat wij vanaf het tweede jaar ook mogen bieden op lot 3, tegen hetzelfde bedrag als Belgacom."

Belgacom verliest dus niet alleen het exclusiviteitscontract voor alle wedstrijden uit de Jupiler League, maar moet vanaf 2012 zijn troostprijs zelfs delen met Telenet. Voor de voetballiefhebber is dit beter nieuws, want nu moeten ze geen twee contracten meer afsluiten om alle matchen te kunnen zien.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.