Redactie

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Met Terminator 2: Judgment Day zette Arnold Schwarzenegger in 1991 een punt achter ‘The Action Era’, tien jaren waarin walmende explosies, gratuit geweld en spierballengerol de dienst uitmaakten in de Amerikaanse cinema. "I’ll be back", knipoogde hij nog aan het eind van de prent, maar dat gebeurde pas twaalf jaar later, met het onderschatte Terminator 3: Rise of the Machines.

In 2005 kwamen de producers van de filmreeks vervolgens met het plan om iets meer te doen met het universum dat ze hadden geschapen met de films, en dat werd dus deze televisiereeks: hoofdpersonage Sarah Connor (Lena Headey) moet ook na de gebeurtenissen in de eerste twee Terminators blijven vluchten voor moordzuchtige robots uit de toekomst, maar gelukkig heeft de toekomstige versie van haar zoon John (Thomas Dekker) een geherprogrammeerde elektronische vechtjas gestuurd om het tweetal te beschermen.

Klinkt allemaal nogal debiel en dat is het eigenlijk ook wel, maar The Sarah Connor Chronicles is nét intelligent genoeg om je op een zondagnacht nog eventjes wakker te houden.

Zondag 3 april, VT4, 23u50
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.