Redactie

The Fixer

Voor een actiereeks doet de Britse serie The Fixer verduiveld goed zijn best om de duisternis van de menselijke ziel te exploreren. De reeks gaat over een ex-special forces-tiep (Andrew Buchan), die in alle geheim uit de gevangenis wordt gehaald om een aantal criminelen en corrupte flikken op te jagen en de kogel te geven.


Waarom zat hij in de gevangenis? Omdat hij een moordenaar is, maar de slachtoffers – zijn eigen oom en tante – het hadden verdiend, na de lange incestueuze terreur waaraan ze zijn jongere zus hadden blootgesteld.

Dat gaat al behoorlijk diep voor een serie waarin voor de rest gewoon pistolen tegen elkaar blaffen, maar het gaat nog verder: zijn nieuwe werkgever is een geheim cenakel van de overheid, dat ongenaakbare gangsters bij gebrek aan juridisch verhaal tegen hen dan maar standrechtelijk executeert. The Fixer gaat dus evengoed over de morele repercussies van een samenleving die ver buiten de oevers van haar eigen rechtssysteem treedt. Niet slecht voor een poepgewone actieserie, toch?

Maandag 3 oktober op Acht om 17u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.