Redactie

The Good Girl

Ondertussen zijn alle Friends-acteurs een beetje in de vergeetput beland, maar in 2002 was Jennifer Aniston de eerste die succesvol losbrak van de drabbige romantische komedies waarin de arme castleden al tijdens hun tien jaar durende pensioenspaarplan (ze vingen tijdens de laatste jaren een miljoen dollar per episode!) begonnen op te draven.
 

Aniston maakte uiteindelijk geen halve draai naar het indie-circuit (herinner je bijvoorbeeld Marley & Me en The Bounty Hunter), maar deze The Good Girl laat zien dat het best had gekund.

Ze speelt er een caissière in een Amerikaanse versie van de Lidl in, waar het winkelende klootjesvolk er zo comateus bij loopt dat ze het zelfs niet merken wanneer ze via de intercom staalhard worden beledigd. Na thuiskomst moet ze de aanwezigheid van haar tv-kijkende en wiet paffende echtgenoot (John C. Reilly) verdragen.

Maar dan komt uiteraard de weinig verrassende maar intrigerende tussenkomst van de belezen Holden (Jake Gyllenhaal), die zoals zijn naam min of meer voorspelt nog The Catcher in the Rye zit te lezen ook! Daar komt boemboemen van, en daarvan komen dan weer – anders was het geen film – problemen met haar vent.

Klinkt allemaal erg cliché, is het ook wel, maar tijdens de rit krijg je net genoeg clevere witzen gepresenteerd om alles te blijven uitzitten.

Zondag 24 april, VijfTV, 19u30

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.