Redactie

The Rock

Al vanaf de eerste in de lucht gekatapulteerde cable car in het centrum van San Francisco weten we nu al: dit is een vintage productie van die dekselse Michael Bay.

Maar de ongekroonde koning van het alles-moet-kapotgenre was ten tijde van deze The Rock nog een onbekende, en sloeg het onvoorbereide cinemapubliek compleet murw met de talloze explosies, gewelddaden en suspensemomenten die hij met een flukse naaibeweging aan elkaar reeg in deze actieklepper.

Nicholas Cage en Sean Connery zijn, respectievelijk als een FBI-agent en een ex-bajesklant die de door terroristen met een biologisch wapen bezette Alcatrazgevangenis infiltreren, duidelijk in hun schik.

The Rock ligt ook mijlenver verwijderd van de kindse Transformers-vehikels waarmee Bay zich vandaag onledig houdt: de stalen actie en de oneliners haalden eerder hun mosterd bij de explosie van actiefilms uit de late jaren ’80.

Zoals Connery’s onsterfelijke riposte: "Losers always whine about doing their best. Winners go home and fuck the Prom queen".

Donderdag 21 april, 2BE, 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.