Redactie

The Transporter 3

Hoe een Brit van een halve duim hoog eigenhandig een bijna vergeten filmgenre terug in de cinemazalen wist te krijgen: Jason Statham is niemand minder dan de Charles Bronson van de millennial-generatie, en dat bewees hij enkele jaren geleden ten volle in deze Transporter 3.

Daarin trekt hij opnieuw het pakkie van Frank Martin aan, een freelance autokoerier die met een opgefokte en gepantserde Audi A8 eender welk pakketje van punt A naar B brengt, no questions asked.

Hoewel er in deze aflevering aan hém niks wordt gevraagd: hij krijgt een bom aan zijn lijf vastgesnoerd die afgaat als hij enkele meters van zijn auto verwijderd is, en die wordt pas verwijderd als hij de ontvoerde dochter van een Oekraïense topman (Jeroen Krabbé) van Marseille over Stuttgart en Boedapest naar Odessa heeft getransporteerd. Maar onderweg gebeuren er natuurlijk dingen: Oekraïense agenten zitten achter hem aan, en ook zijn ‘opdrachtgever’ (een diabolische Robert Knepper, bekend uit Prison Break) speelt een dubbel spelletje.

Beenharde vechtactie, snelle wagens, schone madammen: alsof de actiefilm uit de jaren ’80 nooit verdwenen is. Wie niet genoeg kan krijgen van de Transporter-films, krijgt binnenkort overigens een tv-serie voorgeschoteld, deze keer met de Britse acteur Chris Vance (Whistler uit het derde seizoen van, opnieuw, Prison Break) in de hoofdrol.

Donderdag 25 augustus, 2BE, 20u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.