Mobile

Ultrabooks niet op het menu bij Dell

Waar partijen als Acer en Toshiba op IFA ‘ultrabooks’ voorstellen, doet Dell dat net niét. Hoewel ze het niet expliciet zeggen, ziet het bedrijf niet veel heil in het concept. “Onze klanten willen iets licht én krachtig”, zegt Aongus Hegarty, general manager EMEA bij Dell.

Hegarty toonde op IFA drie laptops waar mobiliteit centraal staat. Bij de zakelijke Vostro is de opvallendste nieuwigheid de vervangbare batterij. De voorganger van deze laptop had een vaste batterij, maar klanten lieten massaal weten dat niet leuk te vinden, zegt de general manager.

Voor de consument zijn er de Inspiron 14z en de XPS 14z, beide zeer lichte en dunne machines. Ze lijken qua concept, prijs en uiterlijk wel wat op ultrabooks, de nieuwe laptopcategorie die pc-fabrikanten naar voren schuiven als antwoord op de MacBook Air van Apple. Daarbij worden de merken geruggensteund door Intel, dat zelfs subsidies uitdeelt aan ultrabookfabrikanten. "Maar", zegt Hegarty, "dat zijn deze Inspirons niet", daarbij aangevend dat ultrabooks een laptopvariant zijn die Dell-klanten niet willen.

Ook over tablets had Dell niets nieuws te melden. Op de IFA-stand showde het nog altijd de Streak 5, een tablet die een jaar geleden werd voorgesteld en inmiddels zelfs op pensioen is gestuurd in de VS. “We zijn daar conservatief in”, zegt Hegarty, “en we hebben ook onze hybride machines, zoals de Inspiron Duo.”

Voor een integraal verslag van de Dell-persconferentie op IFA 2011 kan je hier terecht.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.