Redactie

Video-on-demand bij YouTube in VS

YouTube begint in de VS met het verhuren van bekende Hollywoodproducties via zijn site. Bij de start zijn er zo’n drieduizend titels verkrijgbaar.

Het dochterbedrijf van Google verhuurt sinds maandag een mix van recente Hollywood-blockbusters, onafhankelijke en buitenlandse films voor 99 dollarcent tot 3,99 dollar per film. De meeste films kosten ongeveer 2,99 dollar. Enkele honderden films zijn gratis te bekijken bij de huur van een andere titel.

Onder de beschikbare titels zitten onder meer de Oscarwinnaars The King’s Speech en Inception, en klassiekers zoals Scarface en Taxi Driver.

YouTube sloot over de nieuwe dienst een akkoord met grote studio’s als Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures en Lions Gate Entertainment. Buiten de VS is de nieuwe dienst voorlopig niet beschikbaar.

24 uur houdbaar
Om de films te bekijken, moeten YouTubegebruikers hun account opwaarderen. Je krijgt dertig dagen de tijd om te beginnen met kijken naar een gehuurde film. Meestal moet je de film wel binnen 24 uur uit kijken.

Voor de Hollywoodstudio’s wordt YouTube daarmee een nieuw distributiekanaal, naast de bioscoop, dvd’s, digitale televisie en andere VOD-diensten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.