Geluid

Vincent Audio verwent je hoofdtelefoon

Met de KHV-111MK brengt Vincent Audio een nieuwe hoofdtelefoonversterker op de markt die twee werelden verzoent: transistors en buizen.

Hoofdtelefoonversterkers zijn geen onontgonnen terrein voor Vincent Audio, en met de nieuwe KHV-111MK diept de Duitse fabrikant deze alsmaar populairder wordende nichemarkt verder uit.

Het compacte kastje (22 bij 9,5 bij 30,5 centimeter) wil het beste uit twee werelden combineren. De KHV-111MK beschikt immers over een circuit met transistors dat gekoppeld is aan een kleine elektronenbuis, een 12AX7 ‘dual triode’. Omdat het een stereobuisje is, heeft deze hybrideversterker dus genoeg aan één exemplaar.

En daar is de kleine Vincent duidelijk trots op, want het buisje is goed zichtbaar opgesteld achter een glazen plaatje op het voorpaneel. Eveneens opvallend op dat voorpaneel zijn de afzonderlijke volumeregelaar voor het linker- en rechterkanaal.

Met een gewicht van 3,5 kilogram is de Vincent trouwens duidelijk zwaarder dan je hem zou aangeven, een getal dat op het konto geschreven mag worden van de stevige voeding en dito behuizing.

De KHV-111MK van Vincent Audio is leverbaar in het zwart en zilver, en kost 349 euro. Voor meer informatie kan je terecht bij Vincent Audio of op de website van de Belgische importeur, Transtel-Sabima.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.