Beeld

Zeven tips om je thuisbioscoop af te werken

Wie thuis wil genieten van de betere filmervaring, denkt gewoonlijk eerst aan beeld- en geluidsapparatuur. Maar om je ruimte om te toveren in een echt filmpaleis, is er meer nodig.

1. Ga er eens voor zitten
Een filmavondje duurt algauw een paar uur, dus je kan er maar beter voor zorgen dat je comfortabel zit. Dat kan perfect op één of andere Ikea-bank, maar specifiek zitmeubilair voor de thuisbioscoop heeft zo zijn voordelen. Denk aan plaatsbesparende, zachte stoelen met opklapbare zitjes of luxueuze, lederen zetels met een elektrisch relaxmechanisme. Bekerhouders zijn gewoonlijk standaard.

Verder kan je verschillende zitplaatsen aan elkaar vastmaken in een kromme lijn, zodat elke bezoeker recht naar het scherm, kijkt zonder dat hij/zij daarvoor z’n hoofd moet draaien. Yep, het zit hem in de details.

Waar? homecinemamodules.com

2. Filmvoer 
Als er één snack is die universeel als het ultieme filmvoer wordt beschouwd, dan is het wel popcorn. Een popcornapparaat hoort dan ook net zozeer thuis in een thuisbioscoop als water in een aquarium. Voor minder dan 40 euro haal je al een eigen popcornmaker in huis, al kan je er net zo goed meer dan duizend euro aan besteden.

Waar? De betere elektrozaak (Princess, Tefal, …)

3. Haal een stukje film in huis
Een zwaard uit Troy (279 dollar), het Superman-truitje van Loïs Lane (14.995 dollar), een Purple Heart-eremedaille uit Band of Brothers (709 dollar), een zwemvest uit Titanic (1.869 dollar), een replica van de helm van Darth Vader (130 dollar) of toch maar een levensgrote Spiderman?

Gespecialiseerde websites bieden heel wat filmrekwisieten en -memorablia aan die je thuisbioscoop een eigen uitstraling geven, al zijn ze vaak niet goedkoop.

Waar? Diverse online shops zoals propstore.com, screenused.com, hotmovieprops.com, propmasters.net, starwarsshop.com, …

,

4. Met schuimende kraag
We hebben niets tegen bier uit een flesje of blikje, maar een vers getapte pint bier is natuurlijk een stuk lekkerder. En dat is precies wat de PerfectDraft van Philips mogelijk maakt. Het bier wordt op de ideale temperatuur gehouden (3°C), en komt in verschillende smaken – momenteel heb je de keuze uit maar liefst 21 merken.

Eén metalen vaatje bevat zes liter gerstenat, goed voor 24 schuimende pinten.

Waar? De betere elektrozaak

5. Opgeruimd staat netjes
Ironisch genoeg ziet het interieur van een thuisbioscoop er cooler uit naarmate er minder av-apparatuur in te zien is. Wat moet je dan met al die toestellen?

De ideale oplossing is een uitschuifbaar 19-inch rack van een fabrikant als Raxxess. Dankzij op maat gemaakte paneeltjes past je apparatuur er als gegoten in. Achteraan zijn speciale kabelgoten en ventilatievoorzieningen, zodat je apparatuur niet oververhit raakt in het heetst van de strijd.

Waar? Bij de custom-installer


6. Hang ‘em high

Geen betere manier om de wanden van je thuisbioscoop op te fleuren dan met een paar fraaie filmposters. Hoe nieuwer de film, hoe makkelijker je er een poster van kan vinden, maar vintage exemplaren à la Blade Runner, Star Wars of Lawrence of Arabia blijven natuurlijk ook aantrekkelijk.

Maar opgelet: hoe ouder de film is, hoe duurder de poster waarschijnlijk uitvalt. Het zit ‘m allemaal in de beschikbaarheid…

Waar? Online shops zoals movieposter.com, filmposters.com, …


7. Total make-over

Wie in één klap een ongebruikte ruimte wil omtoveren tot een sfeervol filmpaleis, kan hiervoor terecht bij specialisten zoals Home Cinema Modules. HCM levert complete, modulaire pakketten in diverse stijlen, kleuren en smaken.

Of je nu houdt van de klassieke jaren ’50 bioscoopsfeer of eerder voor de uitstraling van een moderne bioscoopzaal valt, HCM levert de passende kolommen (al dan niet met verlichting erbij), koven en akoestische designpanelen die samen het uitzicht van je thuisbioscoop bepalen.

Je kan natuurlijk ook een binnenhuisarchitect aan het werk zetten.

Waar? homecinemamodules.com

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.