Beeld

3D-projectie voor minder dan 1.000 euro bij BenQ

De tijd dat een 3D-projector alleen was weggelegd voor gefortuneerde filmliefhebbers ligt duidelijk achter ons: met de W1070 presenteert BenQ een 3D-compatibele DLP-projector voor minder dan 1.000 euro.

Met de W1070 brengt BenQ een DLP-machine die meer biedt dan we in deze prijsklasse gewend zijn van een projector. Zo kan deze beamer niet alleen verschillende 3D-formaten weergeven via HDMI, maar heeft hij nog een aantal andere troeven achter de hand.

Op alles voorzien
Wie de W1070 specifiek voor 3D-weergave in huis wil halen, zal het fijn vinden om te vernemen dat de BenQ quasi startklaar uit de doos komt. Het enige dat je verder nodig hebt voor een volwaardige 3D-ervaring in groot formaat, is een 3D-compatibele beeldbron en een bijpassende BenQ-shutterbril.

Wil je meer bronnen aansluiten, dan tref je ook daar de nodige aansluitingen voor aan. Zo zien we onder meer twee HDMI-ingangen en een component video-ingang, terwijl zelfs een ingebouwde speaker niet ontbreekt.

Die laatste lijkt ons vooral interessant wanneer je de projector een keertje 'op verplaatsing' gebruikt, bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Dankzij de compacte afmetingen en de Quick Cooling-functie – die de W1070 na gebruik snel weer afkoelt – lijkt de nieuwe BenQ ook daar best geschikt voor.

Beelden worden in Full HD-resolutie geprojecteerd, terwijl de lichtopbrengst van 2.000 ANSI lumen en het 10-bit kleurbeheer beloven bij te dragen aan een overtuigende weergave. 

Oog voor gebruiksgemak
Voor meer flexibiliteit bij de plaatsing zorgen de verticale lensshift- en zoommogelijkheden (tot 1,3x), die het makkelijker moeten maken om de W1070 in de woonkamer onder te brengen. 

Mooi meegenomen is dat BenQ de gebruiker ook mogelijkheden biedt om het stroomverbruik te reduceren. Volgens de fabrikant kan er dankzij SmartEco-lamptechnologie, zonder verlies van contrast en beeldkwaliteit, tot 70 procent energie bespaard worden. De levensduur van de lampen kan in de eco-modus verlengd worden tot maximaal 6.000 uur – een stevig verschikl met de vooropgestelde levensduur van 3.500 uur in de normale modus. 

De W1070 is per direct verkrijgbaar bij de BenQ-dealers. Je haalt hem in huis voor een adviesprijs van 899 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.