Redactie

A Good Year

Nooit gedacht dat Ridley Scott ooit een film zou maken die in aanmerking komt voor Vitaya’s feelgoodfilm-van-de-week, maar A Good Year beantwoordt aan alle vereisten van het genre: zonnig, mooi om naar te kijken en voorspelbaar.

Scott haalde zelfs zijn poulain Russell Crowe opnieuw voor de camera, in een rol waarin je eerder een zeepsmoel als Hugh Grant zou verwachten: een harde Londense effectenmakelaar, die nadat hij een wijngaard in de Provence heeft geërfd ineens een metamorfose tot bon vivant ondergaat. Uiteraard leert hij er de liefde kennen (Marion Cotillard speelt een ravissante café-uitbaatster), maar ook tegenspoed: de kwaliteit van zijn druiven laat te wensen over, en ineens duikt er ook een vrouw op die claimt dat ze de bastaarddochter van zijn overleden oom is.

Komt dat goed? Who cares! A Good Year is een doodgewone uitzakfilm, maar wel eentje die gemaakt is door een van de beste cineasten die momenteel over de planeet wandelen. Tussen de epiek en grand guignol van Gladiator, Hannibal, Black Hawk Down en Kingdom of Heaven door is dit het soort films die mijnheer Scott draait om een beetje tot rust te komen. En daar worden de Vitayakijksters alleen maar beter van.

Dinsdag 15 mei op Vitaya om 20u40

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.