Mobile

Asus toont Padfone in actie

Computerfabrikant Asus heeft een promofilmpje voor zijn Padfone vrijgegeven. Dit toestel combineert een smartphone, tablet en netbook.

De Padfone van Asus is een uniek product. Het hoofdapparaat is een Androidsmartphone die je vervolgens in een tablethouder kan stoppen die op zijn beurt in een toetsenborddock klikt. De tablet biedt eigenlijk alleen maar een 10.1 inch scherm, een batterij en wat knoppen.

De smartphone rekent aan 1,5 GHz op de tweekernige Snapdragon S4-processor. De Padfone verder een 4.3″ SuperAmoled qHD-scherm en een achtmegapixelcamera. Surfen op de tablet doe je via de 3G- of wifi-verbinding van de telefoon.

Apps met tablet- en smartphoneinterface
Dankzij Android 4.0 is het mogelijk dat je op de telefoon een telefooninterface krijgt en op de tablet een tabletinterface, aangezien beide interfaces in één Androidversie verwerkt zijn. 

Asus toont in het promofilmpje ook enkele accessoires waarvan de opmerkelijkste de stylus is. Je kunt er mee schrijven en tekenen maar ook mee bellen. Het kleinood doet dan dienst als bluetooth-headset.

De fabrikant claimt dat de combinatie smartphone/tablet/toetsenbord goed is voor 14,000 mAh aan batterijcapaciteit of maar liefst 102 uur spreektijd. De Asus Padfone zou nog in het huidige kwartaal op de markt komen in een beperkt aantal landen. In de Benelux moeten we wachten tot het derde kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.