Redactie

Band of Brothers

Met zijn diepmenselijke toon, ongegeneerde maar functionele portrettering van oorlogsgruwel en frenetieke first person-fotografie maakte de HBO-miniserie Band of Brothers uit 2001 school in de oorlogscinema.

Het was een verderzetting van de tour de force die het executive producer-duo Steven Spielberg en Tom Hanks een drietal jaar eerder al leverde met het bioscoopepos Saving Private Ryan, maar dan op maat van een tv-publiek dat iets meer kan hebben dan de mainstream (het is tenslotte een productie van de Amerikaanse betaalzender Home Box Office) en gegoten in een breedvoeriger verhaal.

Band of Brothers vertelt het verhaal van de vele missies die de echt bestaande Bravo Company uitvoerde voor, tijdens en vlak tegen het einde van de geallieerde invasie in het door Nazi-Duitsland bezette West-Europa. Er kwamen geen grote sterren uit de reeks (alleen Damian Lewis werd een begenadigd tv-acteur met Life en Homeland), maar de reeks werd wel een mijlpaal met haar prachtige, door een groezelige filter gecapteerde decors.

Donderdag 1 november op Acht vanaf 10u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.