Geluid

Boston Acoustics 2.1-set leert je tv zingen

Wie het geluid van zijn tv een kwaliteitsboost wil geven, krijgt keuze uit heel wat mogelijkheden. Met het SoundWare XS Digital Cinema 2.1-systeem van Boston Acoustics kan dat zonder extra apparatuur in huis.

De SoundWare XS Digital Cinema is een 2.1-systeem dat ontworpen werd met de tv-kijker in het achterhoofd. Aangezien het om een actief systeem gaat – dus met ingebouwde versterking – kan de Digital Cinema rechtstreeks op de tv worden aangesloten, zonder dat er een extra versterker of AV-receiver bij de tv geplaatst moet worden.

Je moet dus alleen nog een plaatsje vinden voor de luidsprekers en de subwoofer. Dat belooft een eenvoudige opgave te worden, want de ultracompacte satellietluidsprekers zijn een toonbeeld van flexibiliteit. Dankzij hun woonkamervriendelijke formaat kunnen ze eenvoudig naast de tv geplaatst worden, maar als de plaats echt beperkt is kan je ze net zo goed ophangen. Boston Acoustics levert immers meteen muurbeugels en hoekbeugels bij de set.

Ook de subwoofer is een relatief compact exemplaar, maar hij beschikt wel over een 8-inch driver die voor het nodige spektakel belooft te zorgen.

Dolby Digital-decoder aan boord
Om de tv aan te sluiten op het SoundWare XS Digital Cinema 2.1-systeem, staat een digitale optische aansluiting ter beschikking. Dankzij de ingebouwde Dolby Digital-decoder weet het systeem langs die weg ook raad met 5.1-tracks van je DVD's of Blu-ray's. Wie andere toestellen wil aansluiten, treft ook nog een analoge stereo cinch-ingang aan plus een 3,5-millimeter ingang.

Wie een mobiel toestel of pc op het systeem wil aansluiten, kan eveneens gebruikmaken van Bluetooth en langs die weg muziek streamen – zonder meer een leuke extra.
 


Om de klank aan je eigen smaak aan te passen, zijn er twee luistermodi: Movie en Music. Bij de Movie-mode stelt Boston Acoustics virtueel surroundgeluid in het vooruitzicht met kraakheldere dialogen en spectaculaire filmeffecten, terwijl de Music-mode concertkwaliteit belooft voor gewone muziek.

Gebruiksvriendelijk
Het SoundWare XS Digital Cinema 2.1-systeem van boston Acoustics belooft ook gebruiksvriendelijk uit de hoek te komen. De installatie zou in een handomdraai geklaard moeten zijn, terwijl de meegeleverde remote voor een eenvoudige bediening zorgt. Daarnaast is ook een leerfunctie aanwezig voor de remotes die je al in huis hebt.

De set is beschikbaar in het zwart en vanaf nu ook in het wit, en moet ongeveer 529 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.