Redactie

Chain Reaction

Andrew Davis’ Chain Reaction ontsnapte in 1996 een beetje aan de aandacht van het cinemapubliek, maar het thema waarop de film is gestoeld was ronduit visionair: net als Kevin Costners Waterworld was deze achtervolgingsthriller een ecoparabel die zijn tijd zo'n tien jaar vooruit was.

Wat gebeurt er? Een jonge wetenschapper (Keanu Reeves) heeft een manier gevonden om propere energie op te wekken uit waterstof, maar wordt ineens beschuldigd van moord op een van zijn collega’s, en moet op de vlucht. Wat volgt is een vlucht- en samenzweringsthriller waarin vooral Morgan Freeman en Brian Cox schitteren, respectievelijk als de leider van een schimmige nonprofitorganisatie en een ingehuurde moordenaar.

Het ‘groene’ thema wordt dieper uitgespit dan je zou verwachten voor een prent uit 1996, maar het zwaartepunt bleef bij de actie liggen. Dat komt wellicht omdat Davis – in die dagen bekend als de regisseur van The Fugitive en Under Siege – vooral zijn sporen had verdiend in het actie- en thrillergenre.

Woensdag 11 april op 2BE om 22u50

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.