Redactie

Continuum

Vancouver is – vooral bij nacht – niet de geschiktste stad om in de straten te verdwalen, en dat betert er niet op wanneer een bende ruimtereizende terroristen uit 2077 ineens neerploffen in het huidige tijdsplan van de stad. De bommenleggers ageerden in hun tijd vooral tegen multinationale bedrijven, die de leiding van de wereld hebben overgenomen van natiestaten.

Interessant om dat soort honden in het kegelspel los te laten in 2012, waarin – zoals dat hoort in goeie sf – de wortels worden gelegd voor de toekomstige maatschappij. Maar er wordt natuurlijk wel op ze gejaagd: toekomstflik Keira Cameron (Rachel Nichols, vooral bekend uit Criminal Minds) reisde mee door hetzelfde wormgat in de tijd, en volgt meteen hun spoor.

Ze wordt daarin bijgestaan door een (uiteraard mannelijke) flik uit het hedendaagse Vancouver, en roept ook de hulp in van een piepjonge whizzkid die in haar tijdperk een Steve Jobs-achtige captain of industry is, en technologie heeft gemaakt waarmee mensen hun eigen herinneringen kunnen opslaan. Brr!

Zondag 9 december op 2BE om 20u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.