Geluid

Draadloze Wi-Fi hoofdtelefoons bij Koss

De nieuwe Striva-hoofdtelefoons van Koss zijn niet zomaar draadloze hoofdtelefoons: ze maken gebruik van een Wi-Fi-verbinding, en dat opent de poort naar heel wat nieuwe mogelijkheden.

De nieuwe Striva's komen in twee uitvoeringen: als in-ear model (de Striva TAP) en als around-the-ear uitvoering (Striva Pro).

Beide modellen worden geleverd met een draadloze transmitter met RCA-plug, zodat je de zender kan aansluiten op om het even welk toestel met een analoger stereo-uitgang – bijvoorbeeld je televisie, hifiketen of draagbare muziekspeler. Op die manier is de Striva gewoon een draadloze hoofdtelefoon. Desgewenst kan je ook de meegeleverde kabel aansluiten zodat je ze als om het even welke klassieke hoofdtelefoon kan inzetten.

Uniek truucje
Dankzij de Wi-Fi-verbinding heeft de Striva-reeks echter nog een uniek truucje achter de hand: je kan draadloos muziek streamen over Wi-Fi via het online portaal ‘MyKoss’. Daar kan je een account maken en de hoofdtelefoon registeren, waarna je de keuze krijgt uit verschillende internetradiostations.

Door je persoonlijke lijst radiostations bladeren kan met de knop op de zijkant van de Striva Pro of de aanraakgevoelige Striva Tap. In ‘Mykoss’ kan je ook meerdere locaties en aparte lijsten aanmaken. Zo kan je bijvoorbeeld een locatie ‘Werk’ aanmaken met enkele jazz-radiozenders, terwijl je voor de locatie ‘Thuis’ een mix maakt van klassieke rock- en kamermuziek.

Aangezien de nieuwe Koss-hoofdtelefoons een rechtstreekse verbinding maken met internet, kan dit alles zonder tussenkomst van een computer.

Futureproof?
Koss zegt dat het de firmware van beide hoofdtelefoons altijd up-to-date zal houden. Op die manier zouden de – prijzige – Striva hoofdtelefoons futureproof moeten zijn. We dromen op de redactie al luidop over een AirPlay-functie…

Ook claimt Koss dat Wi-Fi een betere geluidskwaliteit biedt dan Bluetooth. Over Bluetooth moet het geluid gecomprimeerd worden om binnen de bandbreedte van het protocol te passen. Bovendien heeft Wi-Fi een groter bereik dan Bluetooth, Koss claimt dat het signaal van de hoofdtelefoon – in ideale omstandigheden – tot 100 meter ver zou reiken.

De beschikbaarheid en adviesprijs voor België zijn nog niet gekend. De Amerikaanse richtprijs voor de Tap is vastegelegd op 500 US dollar en voor de Pro op 450 US dollar.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.