Mobile

Eerste Windows 8 tablets in aantocht

Onder meer Asus, Acer en Toshiba tonen komende week hun tablets met Windows 8 op de Computex beurs.

De drie zullen tablets lanceren op zowel Windows 8 als op Windows RT (de versie voor ARM-chips). Volgens Bloomberg worden ze volgende week voor het eerst aan de wereld getoond.

Het persagentschap schrijft dat de tablet van Asus draait op een chip van Nvidia. Eerder deze maand werd al gefluisterd dat zowel Asus als Lenovo voor de Tegra 3 processor van Nvidia zou kiezen. Het toestel van Toshiba zal dan weer een ARM-chip van Texas Instruments gebruiken.

Bronnen bij CNet zeggen dat er aanvankelijk maar een handvol Windows-toestellen met ARM-chips worden uitgebracht. Dat komt omdat het de eerste keer is dat Microsoft zijn besturingssysteem beschikbaar maakt voor ARM-processoren.

Onder meer Asus, Acer, Toshiba, Lenovo en mogelijk Hewlett-Packard zullen de processorinfrastructuur gebruiken.

Al gaat niet alle aandacht naar ARM. Onder meer Acer zal een Windows-tablet met een chip van Intel demonstreren en ook Asus zal op Computex een tweede toestel met een processor van Intel tonen, naast het exemplaar op ARM.

Vooralsnog werden alle getoonde tablets op beurzen netjes achter glas bewaard. De vraag is of dat volgende week zal veranderen. Pas dan zal duidelijk zijn hoe goed ARM-toestellen op Windows 8 functioneren en presteren.

Asus heeft intussen overigens een promofilmpje uitgegeven waarin het hint op een toestel dat zowel Windows als Android zal draaien. Ook daar zal volgende week hoogstwaarschijnlijk meer van bekend raken.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.