Redactie

Entourage

Vincent 'Vinnie' Chase, een getalenteerde jonge acteur (Adrian Grenier) begint het te maken in Hollywood, en sleurt zijn loservriendjes uit New York mee naar Tinseltown. Waar ze, op de jongeheer zijn kosten uiteraard, met dikke SUV’s mogen rondknallen en dienst mogen doen als gewillige voorpoepers van de grote ster.

Daar hebben ze 'm weer: Entourage was ondertussen een deel van het behang geworden bij Acht, maar tegenwoordig gaan ze er gelukkig wat spaarzamer mee om. Vandaag beginnen ze na een lang hiaat, en in dagelijkse porties van slechts één aflevering, opnieuw met seizoen zeven.

De mensen achter Entourage hadden in de laatste jaargangen van de reeks – terecht – een beetje schrik om in herhaling te vallen: het nieuwe was eraf, en met het carrièredipje uit seizoenen vier en vijf had de jonge Hollywoodleeuw Vincent Chase (Adrian Grenier) ook zijn hoogtes en laagtes gekend.

Dus gingen ze nog verder in de diepte, door de jongeman – op dié leeftijd nog – ineens met een drugverslaving op te zadelen. Maar je hoeft nog geen schrik te hebben voor een opgestoken vingertje: de hele historie wordt smaakvol gebracht, en er blijft meer dan voldoende plaats voor de humor die sowieso de hele reeks bij elkaar houdt.

Voor de rest blijft het allemaal bij hetzelfde. De gecultiveerde ledigheid van de filmwereld wordt nog steeds geïncarneerd in de agent van de groep (een volstrekt amorele Jeremy Piven), Chase is nog altijd charismatisch maar niét sympathiek, en achter de schermen woedt een collectie Hollywoodmythes en -verhalen die alleen zijn gelijke kent in Robert Altmans klassieke prent The Player.

Woensdag 12 december op Acht om 18u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.