Redactie

Fearless

Max Klein (Jeff Bridges) zit op een lijnvliegtuig dat aan het neerstorten is. Het doet hem weinig: hij is ervan overtuigd dat zijn leven zo dadelijk voorbij zal zijn, en heeft vrede met dat feit. Hij gebruikt zelfs de schamele tijd die hem nog rest om het jongetje naast hem te troosten.

De crash voltrekt zich, maar er zijn overlevenden, en hij is één van hen. Hij gaat naar huis, maar alles verandert. Zijn vrouw (Isabella Rossellini) weet niet meer wat ze met hem moet aanvangen. De luchtvaartmaatschappij levert hem over aan een psychiater (John Turturro). Een advocaat (Tom Hulce) probeert hem ervan te overtuigen om de luchtvaartmaatschappij voor miljoenen voor de rechter te dagen. En hij kweekt een vriendschap voor een andere overlevende (Rosie Perez) die wel eens op een affaire zou kunnen uitdraaien.

Allemaal elementen die in een mindere film zouden uitmonden in een waarachtig labyrint van plotlijnen, die uiteindelijk allemaal ergens samenkomen. Maar regisseur Peter Weir (Witness, Dead Poets Society) herleidt het tot achtergrondruis, en zoomt in op Kleins diepste gedachten. En die introspectie leidt terug naar het moment vlak voor de crash: waarom precies was hij niet bang om te sterven?

Woensdag 7 november op Arte (meertalige versie) om 0u55

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.