Geluid

Fidelio X1 hoofdtelefoon verwent thuisblijvers

Hoewel het niet echt vaak in de verf wordt gezet, heeft Philips al vijftig jaar ervaring met het ontwerp en de productie van hoofdtelefoons. Met de knappe Fidelio X1 zet het die traditie verder.

De X1 is een nieuwe toevoeging voor de Fidelio-lijn, waarin de nieuwkomer de L1 en M1 vervoegt. De Fidelio X1 is echter helemaal gericht op luistergenot in het comfort van je eigen woonst, en niet op mobiele gebruikers. 

Voor de nieuwkomer stelt Philips een gebalanceerde, gedetailleerde klank in het vooruitzicht. Ook voor wie geen aparte hoofdtelefoonversterker in huis heeft trouwens, want de lage impedantie belooft de Fidelio X1 makkelijk aanstuurbaar te maken voor elke geïntergeerde versterker. Aangezien de kabel van de X1 uitloopt op een 6,3 millimeter plug, is er zelfs geen verloopstekker nodig om de Philips aan te sluiten op je hifiset.

De hoofdtelefoon krijgt een open constructie zodat er in alle comfort lang geluisterd kan worden naar de X1 zonder vervelende bijverschijnselen. Vijfitg millimeter grote neodymium drivers moeten voor een dynamisch geluid zorgen, terwijl het diafragma volgens Philips werd afgestemd op een precieze, natuurgetrouwe weergave. De speciale constructie van de behuizingen belooft resonanties dan weer tot een minimum te beperken. 

Voor het mooie design – waarin heel wat metaal en leder verwerkt is – liet Philips zich niet alleen leiden door visuele prikkels, maar besteedde het ook aandacht aan de duurzaamheid van de set. En ook het comfort werd niet vergeten, met 'ademende' veloers oorkussens, oorpads die voorzien zijn van memory foam en een zelfstellende hoofband.

Op een exacte adviesprijs en releasedatum is het voorlopig nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.