Redactie

Film: TT3D: Closer to the Edge

TT3D is een documentairefilm die je meeneemt naar een van de meest mythische motorsportevenement op deze planeet: de jaarlijkse TT-races op het eiland Man.

Probeer je voor te stellen wat het vraagt om zestig kilometer te overbruggen in amper 18 minuten tijd. Op smalle baantjes met huizen, bomen, bushokjes en stoepranden en toeschouwers net naast de weg. Op twee wielen…

Gekkenwerk? Integendeel, voor de wegpiloten die jaarlijks een gooi doen naar de titel van ‘King of the Mountain’ is dit hét moment van het jaar. En niet alleen voor hen: het hele eiland leeft twee weken per jaar voor de TT-races.
 


TT3D: Closer to the Edge brengt enig mooi in beeld wat het kleine stipje in de Ierse Zee te bieden heeft voor ‘petrol heads’. Niet alleen met hartslagverhogende beelden – vastgelegd met state-of-the-art 3D-camera’s en doorspekt met super-slowmotions – maar ook met een genereuze portie emotie.

Net die menselijke aanpak en authenticiteit onderscheidt deze TT3D. Het productieteam volgt enkele van de toppers van nabij – de charismatische Brit Guy Martin voorop – en verschaft een inzicht in hun drijfveren, emoties en visie op dit knotsgekke evenement.

Een demowaardig schijfje, en al helemaal als je een 3D-televisie of -projector in huis hebt.
 


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.