Beeld

Gamecontrollers en meer bij Samsungs Smart TV

Samsung geeft later deze week nieuwe software vrij om het Smart TV-platform te verruimen. Het wordt onder andere mogelijk om gamecontrollers en toetsenborden met de slimme tv’s van het merk te verbinden.

Vrijdag krijgen ontwikkelaars toegang tot de SDK van Smart TV 3.0, de nieuwste versie van het slimme tv-platform van Samsung. Zo’n SDK is bedoeld voor ontwikkelaars van de apps die op de televisies kunnen geïnstalleerd worden. De nieuwe mogelijkheden van de nieuwe SDK zijn goed nieuws, omdat app-bouwers bijvoorbeeld nu games kunnen maken die te bedienen zijn via een spelcontroller.

De software is eveneens voorzien voor toetsenborden en muizen die via USB worden aangesloten. Ook kunnen app-bouwers reclame in hun apps verwerken en betalingen aanvaarden. Zo zou een ontwikkelaar bijvoorbeeld in een racespel optionele packs met nieuwe wagens kunnen verpatsen.

De aankondiging komt op de vooravond van de Consumer Electronics Show, die vanaf 9 januari in Las Vegas doorgaat. Verwacht wordt dat Samsung daar meer aankondigingen doet rond z’n Smart TV-platform. Tegelijkertijd wordt voorspeld dat het Koreaanse merk ook televisies gaat tonen op basis van Google TV. Het is echter koffiedik kijken of en hoe Smart TV gaat samenleven met Google TV.

Gedurende de hele CES tekent de FWD-redactie present in Las Vegas. Dagelijks mag je hier een stevige portie nieuws en beschouwingen over de nieuwe lanceringen op de Consumer Electronics Show verwachten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.