Mobile

Geen Nexus 4-smartphone voor Benelux

De nieuwe Nexus 4-smartphone van Google, in samenwerking met LG, zal niet naar België en Nederland komen. Dat leerde Androidworld rechtstreeks van LG Nederland.

De officiële reden die LG voor deze beslissing aanvoert, is dat vanwege het grote succes het toestel maar in een beperkt aantal landen te koop zal worden aangeboden via een retailer of een provider. Omdat het toestel zo populair blijkt te zijn, zouden er anders leveringsproblemen optreden. Helaas zitten België en Nederland dus niet bij de geselecteerde landen.

Androidworld denkt echter dat er meer achter zit. LG  zit volgens hen helemaal niet te wachten op een Nexus 4 met een lage prijs. Dat toestel zou namelijk regelrecht concurreren met de LG Optimus G, een toestel met ongeveer dezelfde specificaties. Wanneer LG deze smartphone aan gaat bieden voor een prijs van 500 euro of meer, en je legt er dan een Nexus 4 van zeg maar 350 euro naast, dan ben je snel klaar met kiezen. De Optimus G heeft wel één voordeel ten opzichte van de Nexus 4, namelijk een 4G-verbinding.

Het is duidelijk dat deze beslissing van LG wederom een klap is voor het merk als het om smartphones gaat. Het merk stond er, vooral vanwege de gebrekkige software, al niet goed voor bij de Androidgebruikers, en die zullen met deze beslissing wel helemaal het geloof in het merk verliezen. LG zal alles op alles moeten zetten om het vertrouwen van de Nederlandse en Belgische consument terug te winnen.

Nu kunnen we alleen nog hopen dat Google zal ingrijpen, want landen als Nederland en België worden op deze manier wel erg achtergesteld. Ten eerste beschikken we hier nog steeds niet over een volledige Google Play Store, en dan wordt Nederlanders en Belgen door LG ook nog eens de kans ontnomen om het toestel op een andere manier te kopen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.