Beeld

Google TV aan te sturen met spraak

Binnenkort wordt het mogelijk om het Google TV-platform met stemcommando’s aan te sturen. Dat blijkt uit een gelekte video, die heel snel door het internetbedrijf geblokkeerd werd.

De nieuwssite The Next Web heeft de video echter nog kunnen bekijken. Volgens de site zie je in het filmpje dat kijkers gewoon zoektermen kunnen zeggen, waarna de televisie een zoekopdracht uitvoert. Er kan zowel gezocht worden naar specifieke content, zoals een tv-serie (‘Game of Thrones’), als een zender (‘HBO’) én apps (‘Google Maps’).

Rond Google TV is al heel veel lawaai gemaakt, maar vooralsnog is het smart tv-platform van het internetbedrijf geen echt succes. Het was lange tijd ook een gebeuren dat enkel voor Amerikanen gereserveerd was. Pas sinds kort verkoopt Sony Google TV-boxes in Nederland, maar niet in België.

Google TV is evenwel niet de eerste die tv’s verrijkt met stemcommando’s. Zowel LG als Samsung bieden op hun hoogste modellen spraakondersteuning. Zo kan je met een gesproken bevel het volume of het kanaal op de ES8000 van Samsung veranderen. Ook de zoekfunctie ondersteunt steminvoer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.