Mobile

HTC toont Windows Phone 8 smartphones

HTC heeft samen met Microsoft twee gloednieuwe smartphones gelanceerd die Windows Phone 8 draaien. Dat besturingssysteem is officieel nog niet gelanceerd, maar er zijn al fabrikanten die Windows Phone 8-telefoons getoond hebben.

De twee nieuwe toestellen heten 8X en 8S. De naamgeving is enerzijds een verwijzing naar de One X en One S die het bedrijf in februari lanceerde waarbij de X het zware geschut is en de S een iets goedkopere versie is. Anderzijds verwijst de 8 naar Windows Phone 8.

Toch is de telefoon geen kopie van de One-reeks. Ze zijn volgens HTC-baas Chou vanaf nul opgebouwd. Zo hebben Microsoft en HTC samengewerkt voor het design van de telefoon.

De bedoeling is dat de telefoon lijkt op een live tile, de ‘tegels’ die je in Windows Phone ziet. De toestellen zijn overigens in verschillende kleuren beschikbaar.

HTC toont Windows 8 smartphones.

,

Design is mooi, maar hoe zit het met de hardware? De 8X is een 4,3 inch telefoon met een 1,5 Ghz dualcore Qualcomm S4 processor, 1 gigabyte RAM-geheugen, 16 GB opslag en een gewicht van 130 gram. De batterij heeft een capaciteit van 1.800 mAh.

Het scherm, beschermd door Gorilla Glass, is een super LCD 2 display met een resolutie van 1280×720 pixels. Tegelijk ondersteunt de telefoon Beats Audio en NFC.De standaardcamera (achteraan) bevat een 8 megapixel met LED-flits. Vooraan krijg je een 2,1 megapixel camera. Die voorste camera kan voortaan ook in 1080p (HD) opnemen en gaat extra breed. Dat is uitzonderlijk.

,

De 8S heeft een scherm van 4 inch (WVGA, 800X480 pixels met Gorilla Glass) en weegt 113 gram. Hier vinden we een dualcore Qualcomm S4 chip aan 1 GHz met 512 megabyte RAM, 4 GB geheugen en een batterij van 1.700 mAh.

Ook dit toestel ondersteunt Beats Audio, maar de 8S heeft geen NFC en van een camera vooraan wordt geen melding gemaakt. De camera aan de achterkant heeft 5 megapixels, LED flits en de mogelijkheid om in 720p op te nemen.

,

Zowel de 8X is vanaf november in de Benelux beschikbaar. De 8X zal 549 euro kosten. De 8S volgt in december aan 329 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.